Zonsopkomst Paasmorgen

Op paasmorgen met elkaar de zon zien opkomen, wie doet er met ons mee?

Wat gaan we doen?

We nodigen als kindernevendienst iedereen uit om op eerste paasdag rond 6:40 uur bij elkaar te komen bij het uitkijkpunt bij de Spikkenplasweg. Als het onbewolkt is kunnen we daar om 6:51 uur prachtig de zon zien opkomen. We lezen daarbij het paasverhaal, zingen een lied en zo vieren we met elkaar dat Jezus is opgestaan uit de dood, en dat het licht het duister overwint.

We sluiten het samenzijn af met koffie of thee met krentenwegge, en daarna kan iedereen naar huis om te ontbijten of nog even weer te gaan slapen. En natuurlijk zien we elkaar graag weer om 9.30 uur in de Schaapskooi voor de feestelijke paasdienst.

Jong en oud, iedereen is welkom. Helaas is het terrein niet zo goed geschikt voor rollators of scootmobielen.

Geef je op

Als je mee wilt doen willen we je vragen je aan te melden via dit formulier, zodat we weten hoeveel krentenwegge we moeten regelen. Zou je ook aan willen geven of je een thermoskan met koffie en/of thee mee wilt nemen? Wij zorgen voor bekertjes, melk en suiker.

We hopen op een mooie, onbewolkte, feestelijke bijeenkomst! Welkom allemaal!

Locatie Spikkenplasweg

Achtergrond informatie

Tijdens het Paasfeest herdenken christenen de opstanding van Jezus Christus uit de dood. De zonsopkomst op de dag van de opstanding wordt daarbij gezien als een nieuw begin, een symbool van het licht dat het duister overwint. Het moment van zonsopkomst wordt daarom vaak geassocieerd met het Paasfeest en wordt op verschillende manieren gevierd, bijvoorbeeld door het houden van een Paasviering bij zonsopkomst of door het organiseren van een paasvuur.