Wijk Dorpskerk

We stellen ons graag in het kort aan je voor.

Samen met de wijkgemeente De Schaapskooi (Kruidenwijk in Nijverdal) vormen we de Protestantse Gemeente Hellendoorn.

Op zondag

Op zondagochtend 9.30 uur is er altijd een dienst voor alle generaties. We heten je welkom in de prachtige Dorpskerk in Hellendoorn.

Doordeweeks

Divers aanbod van activiteiten voor kinderen, jongeren en volwassenen. Daarnaast zijn is een verscheiden aan kringen waarbij je kunt aansluiten.

Zorgzaam

We staan graag voor jou en anderen klaar (ook) als het even niet lekker loopt of juist er iets te vieren is. Dorp heeft eigen gebruiken rondom pastoraat en begeleiding bij levensmomenten. De diaconie van de Protestantse Gemeente Hellendoorn biedt dichtbij en verder weg hulp en ondersteuning.

Voorgangers

Info volgt…

ds. Jan Dirk Wassenaar

De heer L.M. Aangeenbrug MA is gemeentepredikant in Hellendoorn, vader van 3 kinderen en actief met fotografie en computers. Hij sloot zijn studie af met een onderzoek naar gastvrijheid in één specifieke gemeente.

ds. Lennart Aangeenbrug

Organisatie van de wijk

Achter de schermen wordt er veel geregeld en vergaderd. Hiervoor hebben we een eigen wijkkerkenraad bijgestaan door diverse commissies en groepen.

Onze gebouwen

’n Oalen Griezen

De protestantse kerk van Hellendoorn, in de volksmond ’n Oalen Griezen genoemd, is een beeldbepalend rijksmonument. Het éénbeukige schip van de kerk is rond het jaar 1100 in romaanse stijl met ijzeroer en tufsteen opgetrokken. De kerk is niet alleen in gebruik voor de erediensten van de protestantse gemeente, in het sfeervolle gebouw worden ook concerten, lezingen en andere passende activiteiten gehouden. ’n Oalen Griezen is daardoor niet alleen van de kerkelijke gemeenschap, het gebouw heeft waarde voor mensen van alle gezindten. De kerk staat letterlijk en figuurlijk midden in het dorp.

Leerkamer

Wij beschikken over goede zaalruimte in De Leerkamer. Ook kan bij gebruik van de zalen veelal gebruik worden gemaakt van apparatuur als bijvoorbeeld een beamer en daarbij kan ook nog altijd een kopje koffie gebruikt worden.

Berichten uit Dorp

1 2