Jongeren

In onze wijkgemeenten bieden wij verschillende activiteiten aan voor jongeren van alle leeftijden. Zo hebben we bijvoorbeeld catechese, diverse jeugdgroepen en zijn er diensten speciaal voor jongeren.

Snelmenu wijken

Op deze pagina vind je een overzicht van alle activiteiten voor jongeren in onze wijkgemeenten. Zo kun je gemakkelijk zien wat er op het programma staat en of er iets is wat bij jou past.

We hopen dat je een leuke tijd zult hebben bij onze activiteiten voor jongeren en we kijken ernaar uit om je te zien op een van onze bijeenkomsten!

Lerend Geloven

Dit is het gezamenlijke aanbod van de commissie Vorming & Toerusting van de protestantse gemeenten te Hellendoorn en te Nijverdal. Het is een omvangrijk en gevarieerd aanbod aan kringen, aan thema-avonden en aan andere activiteiten. Wie weet zit er iets van jouw interesse bij?

Wijk Dorpskerk

Welkom op zondag bij de kerkdiensten en de bijzondere activiteiten voor jou!

 • Op de tweede en vierde zondag is er JOK. Daar denken, spreken en werken jongeren samen rond thema’s die met elkaar bedacht worden.
  De jongeren starten in de kerk en gaan voor de preek samen naar de Leerkamer. Voor de jongeren die willen is er ook vanaf 9.15 uur (in de winter 9.45 uur) een werkvorm in de Leerkamer. De jongeren blijven daarna in de Leerkamer.
  Contactpersoon: Anja Wolterink 06-33792121
 • De brunchdienst is voor alle leeftijden maar zeker ook voor jongeren. 4 keer per jaar wordt deze georganiseerd. We starten deze dienst met een inloop: koffie, thee en iets lekkers. Rondom een thema wordt het vaak een interactieve dienst gehouden. We proberen ook live muziek te hebben tijdens de dienst. Na afloop kunnen jongeren (en ouderen) elkaar tijdens een maaltijd ontmoeten.
  Contactpersonen: Ineke Wanningen 06-42699651 en Anja Wolterink 06-33792121
 • De Ontdekkerk is voor alle leeftijden en wordt een aantal keer per jaar georganiseerd. Zie daarvoor de eigen website met meer informatie en komende edities.

Doordeweeks bieden we het volgende aan:

 • Catechese. Om de week op maandag- en dinsdagavond in de Leerkamer, te Marle en in Eelen en Rhaan. Informeer bij de predikant voor de exacte datums.
 • Koken voor ouderen. 2 keer per jaar: 2e vrijdag van april en november koken de jongeren een maaltijd voor de ouderen. In de Leerkamer wordt er dan gezamenlijk gegeten.
  Contactpersoon: Annie Doldersum 06-83561743

Wijk De Schaapskooi

Op de eerste en derde zondag van de maand zijn er familiediensten voor jong en oud. Uiteraard ben je op de andere zondagen ook van harte welkom!

De volgende activiteiten zijn er voor jongeren:

 • Rock Solid: Jeugdgroep voor tieners van groep 8 basisschool en klassen 1 en 2 van het voortgezet onderwijs. Afwisselende activiteiten. Op de 1e en 3e vrijdag van de maand in kelder van de Schaapskooi. Van 19.00 tot 20.15 uur. Meer info bij Gert de Ruiter (06-37455599 / ds.deruiter@pghellendoorn.nl).
 • Youth connect: Jeugdgroep voor jongeren vanaf het voortgezet onderwijs derde klas tot een jaar of 18. Activiteiten in kelder van de Schaapskooi. Meer info bij Gert de Ruiter (06-37455599 / ds.deruiter@pghellendoorn.nl).
 • Connect 18+: Jongerenkring vanaf 18 jaar tot een jaar of 24. Een plek van ontmoeting en geloven in de moderne tijd. Meer info bij Gert de Ruiter (06-37455599 / ds.deruiter@pghellendoorn.nl).
 • 25+ kring: Een groep jongeren, die bij elkaar thuis komen op de woensdagavond (gemiddeld 2x per maand) van 20.00-21.30 uur. De onderwerpen worden met elkaar afgesproken. Meld je aan bij Gert de Ruiter (06-37455599 / ds.deruiter@pghellendoorn.nl).

Berichten voor Jongeren

Zomerkerk 2024

Download het zomerboekje en doe mee met de groeten uit. Aangeboden vanuit de Schaapskooi.
1 2 3