Laden Evenementen

De Schaapskooi: ds. Gert de Ruiter

08-01-2023 | 10:00 - 11:00

Thema

Vandaag lezen Mattheus 18. Boeiende vragen rondom hoe je samen kunt blijven geloven?

Muziek

Muzikale begeleiding door het combo.

Kinderen

Bij de nevendienst we het verhaal van Jezus die 40 dagen in de woestijn is. Daar ontmoet Jezus de duivel. De duivel wil niet dat Jezus over God vertelt. Hij wil niet dat Jezus mensen beter maakt en helpt. Hij daagt Jezus uit…. Misschien word jij ook wel eens uitgedaagd om dingen te doen die beter zijn om niet te doen. Hoe blijf jij dan stevig in je schoenen staan? Wat kunnen we hier leren van Jezus? We ontdekken en doen verschillende dingen rond dit verhaal. Kom je ook? Groetjes Jeannette

Een verhaal om over na te denken

Er was eens een jonge man genaamd David die naar de kerk ging met zijn familie. Terwijl hij naar de dienst luisterde, begon hij na te denken over wat het betekent om deel uit te maken van een kerkgemeenschap. Hij dacht aan de mensen om hem heen die samenkwamen om God te eren en om elkaar te steunen in hun geloof.

David besefte dat de kerk niet alleen een plek was om naar te luisteren, maar ook een plek om te delen en te geven. Hij besloot om actiever deel te nemen aan de gemeenschap door te helpen bij het organiseren van activiteiten en door tijd te maken om met andere mensen te praten over zijn geloof.

Door zijn deelname aan de kerkgemeenschap groeide David zowel persoonlijk als geestelijk. Hij vond vrienden die met hem meeleefden en die hem hielpen om God beter te leren kennen. En hij kreeg de kans om anderen te helpen op hun geloofsreis, net zoals hij zelf geholpen was. David ontdekte dat het deel uitmaken van een kerkgemeenschap betekende dat je samen met anderen kon groeien in liefde en dienstbaarheid aan God en elkaar.

Deel deze bijeenkomst

  • Dit evenement is voorbij.

Gegevens

Datum:
08-01-2023
Tijd:
10:00 - 11:00
Evenement Categorieën:
, , , ,

Locatie

De Schaapskooi
Kuperserf 47
Nijverdal, Overijssel 7443HC Nederland
Telefoon
0548-614945