Escaperooms in de Schaapskooi

Vul het google formulier in en je kunt als een van de eerste je aanmelden voor Escaperoom Kerst 2024

Met een mix van nieuwsgierigheid en spanning begaven 42 groepen (4-6 personen van 8 tot 88 jaar) zich op een onvergetelijke reis door de Escaperoom Pasen, gehuisvest in de kerkzaal en kelder van de Schaapskooi. De belofte van een mysterieus avontuur en een unieke ervaring trok mensen vanuit alle hoeken en gaten, en we werden niet teleurgesteld.

Over het thema

De escaperoom, geïnspireerd door het tijdloze verhaal van The Passion, beloofde een reis door de eeuwen heen, van het hedendaagse 2024 naar het historische jaar 30. Met als doel het vinden van de sleutel tot ontsnapping, werden de deelnemers uitgedaagd om een reeks raadsels en puzzels op te lossen die hen langs cruciale momenten uit het Paasverhaal leidden.

De ervaring begon in een bovenzaal, waar Jezus met zijn discipelen aan de laatste avondmaal deelde. Vervolgens daalden deelnemers af naar de donkere nacht, waar Judas met zijn duistere plannen verdween. De gebeurtenissen volgden elkaar snel op, van Jezus’ gevangenneming op de Olijfberg tot zijn kruisiging op Golgotha. Maar te midden van alle duisternis beloofde het verhaal van Pasen een hoopvol einde.

Reacties van deelnemers

De feedback van deelnemers was overweldigend positief. Velen prezen de creativiteit en de diepgang van de escaperoom, waarin het paasevangelie op een meeslepende manier werd verteld. Na afloop kregen de mensen een goodybag mee met onder meer een boekje met het paasevangelie.

Dit succes kon niet mogelijk zijn geweest zonder de onschatbare bijdrage van onze vrijwilligers, wier toewijding en inzet het hart van dit project vormden.

Daarnaast hebben we op de gemeenteavond en de 55+ ontmoetingsmiddag verschillende mensen mogen rondleiden, die voor het eerst kennismaakten met het concept van een escaperoom. Na het zien van wat we bereikt hebben, waren ze allen onder de indruk van de kracht waarmee het paasevangelie door middel van spellen, puzzels en raadsels werd verteld. Het was een eer om deze gemeenteleden te verwelkomen en hen deelgenoot te maken van ons gedeelde avontuur.

De impact van de escaperoom reikte verder dan de muren van de Schaapskooi. Lokale media, waaronder hart voor Hellendoorn en de lokale Ho! tv, besteedden aandacht aan ons project, waardoor nog meer mensen de weg naar onze escaperoom vonden. Interesse in de missie achter de escaperoom groeide, met meerdere kerken die nu overwegen hun eigen versies te creëren.

Reportage gemaakt door Ho!

Missionair

De Escaperoom Pasen was niet alleen een kans voor vermaak, maar ook een kans voor evangelisatie en gemeenschapsopbouw. Het was een unieke gelegenheid om het verhaal van Pasen op een toegankelijke en boeiende manier te delen met een breed publiek. En dit is slechts het begin.

Terug- en vooruitkijken

Met een oog op de toekomst plannen we al vooruit. Een nieuwe escaperoom staat gepland voor december, deze keer geconcentreerd in de kelder om het ombouwwerk te minimaliseren. Het thema? De kerststal. En wie weet, misschien wordt het een jaarlijks terugkerend evenement, met een zomerse escaperoom om ook vakantiegangers te verwelkomen.

Vul het google formulier in en je kunt als een van de eerste je aanmelden voor Escaperoom Kerst 2024

Interesse om mee te helpen

Als deze terugblik een vonk van interesse in jou heeft aangewakkerd om deel te nemen aan onze toekomstige escaperoomavonturen, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze voorganger. We verwelkomen graag nieuwe enthousiastelingen om samen een nog grotere impact te creëren.