Christelijke podcasts

Heb je behoefte aan inspiratie en verdieping in je geloof, of zoek je gewoon iets nieuws om te beluisteren? Vanuit de wijkavond van de Schaapskooi kwam de vraag iets te vertellen over de podcasts.

Met de opkomst van podcasts is er een schat aan christelijke content beschikbaar om je persoonlijke geloofsgroei te ondersteunen. In dit artikel zullen we uitleggen wat een podcast is, waar en hoe je ze kunt vinden, en we delen een lijst met inspirerende christelijke podcasts. Bovendien roepen we je op om je favoriete podcasts met ons te delen en moedigen we gemeenteleden aan om hun eigen podcasts te overwegen.

Wat is een Podcast?

Een podcast is een audio- of videoprogramma dat beschikbaar is via internet, meestal in de vorm van afleveringen die je kunt streamen of downloaden. Het grote voordeel van podcasts is dat je ze kunt beluisteren wanneer het jou uitkomt. Of je nu onderweg bent, in de tuin ontspant of gewoon thuis op de bank zit, podcasts bieden toegankelijke en inspirerende inhoud die je kunt integreren in je dagelijkse leven.

Hoe en Waar Vind Je Christelijke Podcasts?

Christelijke podcasts zijn beschikbaar op verschillende platforms, waaronder Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en vele anderen. Om ze te vinden, kun je eenvoudig de naam van de gewenste podcast of het onderwerp waarin je geïnteresseerd bent invoeren in de zoekbalk van de app.

Hier is een lijst van enkele inspirerende christelijke podcasts:

 • Dagvers: Elke dag wordt een vers uit de Bijbel gelezen, gevolgd door een vraag en een opdracht om over na te denken. Een geweldige manier om je Bijbelkennis bij te houden en je geloof te verdiepen.
 • Dit is de Bijbel: Deze podcast helpt je de Bijbel beter te begrijpen en belicht fascinerende aspecten van de Schrift, zoals Gods betrokkenheid bij onze persoonlijke behoeften.
 • Eerst Dit: Perfect voor degenen die geen fans zijn van lezen maar wel hun dag willen beginnen met een korte overdenking van minder dan tien minuten.
 • Achter Jezus aan: Hierin delen ‘gewone’ christenen openhartige gesprekken en inspirerende verhalen over hun reis in navolging van Jezus.
 • Deze Week: Een christelijke nieuwspodcast waarin nieuws op een luchtige manier wordt besproken, geleid door BEAM-presentator Joram Kaat.
 • Tekstuele Voorlichting: Duik in betekenisvolle songteksten van artiesten en ontdek de verhalen erachter die je zullen inspireren.
 • RedactiePraat: Hier praat de BEAM-redactie over allerlei onderwerpen, van geloof tot muziek en relaties.
 • The Basement (Engels): Deze Engelstalige podcast behandelt onderwerpen die jongeren aanspreken, zoals geloof, relaties, en meer.
 • Moderne Prediker: LuJoseph deelt in deze podcast unieke gedachten en inzichten, gebaseerd op de Bijbel, die je zullen aanzetten tot krachtiger denken.

Waarom Zou Je Naar Een Podcast Luisteren?

Podcasts bieden tal van voordelen voor je persoonlijke geloofsgroei, waaronder:

 • Toegankelijkheid: Je kunt podcasts beluisteren waar en wanneer je maar wilt, waardoor ze ideaal zijn voor een druk leven.
 • Inspiratie: Christelijke podcasts bieden inzicht, bemoediging en nieuwe perspectieven om je geloof te verdiepen.
 • Gemeenschap: Veel podcasts bevatten open gesprekken en getuigenissen die je kunnen helpen je te verbinden met andere gelovigen.
 • Bijbelse kennis: Ze helpen je je Bijbelkennis op te bouwen en te onderhouden.

Deel Je Favoriete Podcasts en Maak Een Schaapskooi Podcast !

We moedigen je aan om je favoriete christelijke podcasts te delen met ons, zodat we deze lijst kunnen blijven uitbreiden met waardevolle bronnen voor geloofsgroei.

Bovendien, als je ideeën hebt om een podcast te creëren voor onze eigen gemeente, voel je vrij om contact op te nemen en samen met anderen de boodschap van hoop en geloof te verspreiden via deze boeiende medium.