Palmpasen in de Schaapskooi

Houd je van knutselen en versieren?

Dan hebben we iets leuks voor jou! Op zondag 2 april kun je in de Schaapskooi je eigen palmpasenstok maken. Een palmpasenstok is een kruis met allerlei symbolen die te maken hebben met Pasen. Je kunt hem versieren met broodjes, snoep, fruit, linten en nog veel meer.

Over de dienst

De dienst begint om 9.30 uur in de Schaapskooi in de Kruidenwijk (Nijverdal). De kinderen zitten de eerste 10 minuten van de dienst in de kerkzaal. Dit mag gewoon bij de ouders. Er wordt iets verteld over het Paasproject en zingen samen het projectlied. Daarna gaan de kinderen naar hun eigen ruimte.

Aan het eind van de kerkdienst mag je met je palmpasenstok meelopen in een feestelijke optocht door de kerk. Zo laten we zien dat we blij zijn dat Jezus leeft!

Meld je aan

Deze activiteit is voor alle kinderen die naar de nevendienst gaan, van 4 tot 12 jaar. Ook als je niet bij de gemeente de Schaapskooi hoort, ben je van harte welkom om mee te doen. Misschien wil je een vriendje of vriendinnetje meenemen, dat kan ook. Hoe meer kinderen, hoe gezelliger! Dus nodig gerust iemand uit om samen een palmpasenstok te maken en aan het eind van dienst mee te lopen in de optocht. Het wordt een vrolijke en kleurrijke dag!

De diensten in de Schaapskooi zijn altijd vrij te bezoeken. Er zijn geen kosten verbonden aan deze activiteit.

Lijkt het je leuk om mee te doen? Vul dan snel het online formulier in. Je mag zoveel kinderen aanmelden als je wilt. Door je vooraf aan te melden weten we hoeveel stokken we moeten regelen en voor hoeveel kinderen we versiering en broodjes moeten kopen. Alvast bedankt!

We hopen je te zien op 2 april!

Palmpasenoptocht Hellendoorn

Wil je palmpasenstok aan nog meer mensen laten zien? In Hellendoorn zijn de paastradities nog springlevend! Oald Heldern de Noaberschop organiseert al sinds 1950 de palmpasenoptocht. Deze rondgang is zo langzamerhand een mega-evenement dat duizenden bezoekers trekt.

De optocht van Hellendoorn vindt plaats op zondag 2 april 2023. Deze optocht zal beginnen om 12:30 uur. Deze optocht heet Palmpasenoptocht Hellendoorn.

Je kunt hier op eigen gelegenheid aan meedoen!

Route/Omloop

Start Schapenmarkt, Dorpsstraat richting In de Tonne, Bibenstraat, Koestraat, Dorpsstraat tot de Schapenmarkt.