Maak uw keuze:

Algemene Kerkeraad

new OaleGrieze west

new OaleGrieze oost

Kruidenwijk

Jeugdwerk

diaconie new1

new CvK

Startweekend

Startweekend: 

 

Zoals jullie in het vorige kerkblad hebben kunnen lezen, zijn er in het weekend van 22 en 23 september activiteiten voor de kinderen/ tieners gepland. 

Voor de kinderen vanaf groep 3 zijn er sport- en spelactiviteiten. Voor de kinderen vanaf groep 5 tot ongeveer 14 jaar is er aansluitend een overnachting.

SPORT EN SPEL KAMP

 

Iedereen wordt om 12.45u op de fiets verwacht bij ‘de Oale Grieze’. We starten met een run door de kerk en laten ons sponseren en zamelen geld in voor een goed doel: Download sponsorformulier

Lifeline Accra - onderwijs voor meisjes in Ghana.

Toelichting: In de hoofdstad van Ghana (Accra) leven heel veel kinderen op straat. Vaak trekken jonge meisjes vanuit hun dorp naar de stad om een beter bestaan op te bouwen, ze komen echter vaak in de prostitutie terecht. In het opvangcentrum ‘Lifeline’ worden veel meisjes opgevangen en kunnen ze weer naar school om een opleiding te volgen. Ook is er psychosociale zorg voor hen. De meisjes worden vervolgens gestimuleerd om terug te keren naar hun oorspronkelijke dorpen, zodat de geleerde kennis en vaardigheden daar in praktijk kunnen worden gebracht.

Daarna gaan we een gezellige sport- en spelmiddag houden bij de Schaapskooi-kerk. Na afloop eten we iets lekkers. We verwachten de middag tegen 18u af te sluiten. De kinderen van groep 3 en 4 kunnen dan opgehaald worden.

Voor de oudere kinderen is er daarna nog een kinderkamp. We overnachten bij de voetbalvereniging in Marle. Wat we daar allemaal gaan doen, blijft nog even een verrassing. 

Wegaanopkamp

Zoals jullie lezen maken we een ‘reisje’ door de gemeente Hellendoorn: Dorp Hellendoorn, Kruidenwijk en Marle. Dit onder het motto: ‘we doen het samen!’

 

Wat neem je mee?

  • Je fiets
  • Een goed humeur 😉
  • Matrasje/ luchtbed, slaapzak, kussen, toilettas, een spelletje, iets te lezen (voor de kinderen vanaf groep 5 die blijven overnachten)

 

De bagage wordt vervoerd.

 

Na afloop van het kamp fietsen de kinderen onder begeleiding naar de kerk (Dorp Hellendoorn/ Schaapskooi).

 

De spullen van de kinderen die blijven overnachten, worden naar de beide kerken teruggebracht en kunnen na afloop van de kerkdienst worden meegenomen naar huis. 

 

Heb je zin om mee te gaan? Geef je dan uiterlijk woensdag 19 september op via het mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. 

Graag ontvangen we bij opgave de volgende informatie: naam kind, leeftijd, groep/ klas, mobiele telefoonnummer ouders.

We kunnen nog wel wat hulp gebruiken, dus laat als ouder weten wanneer u in de gelegenheid bent om te helpen. Bijv. bij het fietsen van de ene naar de andere locatie, vervoer van bagage, helpen bij sport-/ spelactiviteiten, opruimen en schoonmaken van Schaapskooi en voetbalkantine Marle). 

We hopen dat jullie er zin in hebben! Wij in ieder geval wel 😊

 

Roy en Petra Smit

Arne en Esther Willigenburg

Leonie Juurlink

Wilma Podt

Anja Wolterink

Krabbeldienst 18 maart 2018

Op 18 maart jl. is er weer een geslaagde krabbeldienst gehouden. Dit keer met het thema: “vriendschap”. De kerk was mooi versierd met vlaggetjes en voorin de kerk was een heus “huis” gebouwd.

Chantal Visser heeft het verhaal van de verlamde man en zijn vrienden verteld. Door hun vriendschap en het geloof in Jezus Christus kon de man weer opstaan. Een groepje kinderen zat rondom Chantal aandachtig te luisteren. Tijdens het verhaal werd de verlamde man in het huis gebracht.

Na het verhaal was er even tijd om te knutselen. De kinderen hebben een ansichtkaart gemaakt en versierd om te kunnen versturen naar een vriendje/vriendinnetje.

Onder begeleiding van Petra Hegeman op haar ukelele en het kinderkoor “De Wichter” hebben we liedjes gezongen die de meeste kinderen wel kennen.

Ter afsluiting van de dienst mocht iedereen koffie/thee en ranja komen drinken in de Leerkamer.

We willen de kinderen, hun papa’s en mama’s en opa’s en oma’s bedanken voor de aanwezigheid tijdens deze fijne dienst. Hopelijk zien we elkaar weer bij de volgende krabbeldienst in het najaar.

Commissie Stap-voor-Stap.

20180320 

Jeugd activiteit

26 mei 2018
14:00
EO Jongerendag
17 juni 2018
19:00
dr.J.D.Th.Wassenaar
14 okt 2018
15:30
Krabbeldienst
18 nov 2018
19:00
drs. J. Kroeskop