Maak uw keuze:

Algemene Kerkeraad

new OaleGrieze west

new OaleGrieze oost

Kruidenwijk

Jeugdwerk

diaconie new1

new CvK

Nieuws vanuit de Kindernevendienst

Vanaf zondag 10 maart gaan we met de kindernevendienst beginnen met het Paasproject: 'Met Jezus op weg naar Pasen'. 

Met een plattegrond van Jeruzalem en bouwplaten van verschillende plekken uit de stad volgen we Jezus tijdens de belangrijke momenten van het Paasverhaal. We zingen een projectlied. Dit is een stapellied met elke week een nieuw couplet.  Je kunt het lied alvast oefenen thuis. Zie liedjes onderaan dit bericht.

Tijdens het Paasproject zijn er twee speciale Kindernevendiensten:

Op zondag 14 april ( Palmpasen)  mag je een versierde Palmpasenstok meenemen. We gaan tijdens de Kindernevendienst één grote gezamenlijke Palmpasenstok versieren. Als we terugkomen maken we een optocht door de kerk. 

een tip: Op de Palmpasenmarkt in het dorp op zaterdag 13 april  kun je je eigen Palmpasenstok maken. 

Op zondag 21 april ( Pasen ) Is er ook een speciale Kindernevendienst. We gaan dan een Paasactiviteit doen.  Alle ouders mogen hun kinderen na de dienst ophalen in de Leerkamer. Er staat dan een kop koffie of thee klaar!

 De kinderen komen dus niet meer tijdens de dienst terug in de kerk. 

We hebben er zin in!

Groetjes van de Kindernevendienstcommissie. 

  

Kinderoppas Protestante Gemeente Hellendoorn

Door de terugloop van de kinderoppas zijn we genoodzaakt om een andere aanpak te kiezen. Omdat er momenteel bij regulier diensten geen kinderen meer gebruik maken van de kinderoppas, gaan we alleen nog tijdens bijzondere diensten kinderoppas aanbieden. Denk aan doopdiensten, gezinsdiensten, feestdagen en tijdens de schoolvakanties (voor onze gasten).

Tijdens de reguliere diensten kunnen twee- en driejarigen aansluiten bij de kindernevendienst.

We zullen in het kerblad blijven vermelden wanneer er wel kinderoppas is.

Krabbeldienst 18 maart 2018

Op 18 maart jl. is er weer een geslaagde krabbeldienst gehouden. Dit keer met het thema: “vriendschap”. De kerk was mooi versierd met vlaggetjes en voorin de kerk was een heus “huis” gebouwd.

Chantal Visser heeft het verhaal van de verlamde man en zijn vrienden verteld. Door hun vriendschap en het geloof in Jezus Christus kon de man weer opstaan. Een groepje kinderen zat rondom Chantal aandachtig te luisteren. Tijdens het verhaal werd de verlamde man in het huis gebracht.

Na het verhaal was er even tijd om te knutselen. De kinderen hebben een ansichtkaart gemaakt en versierd om te kunnen versturen naar een vriendje/vriendinnetje.

Onder begeleiding van Petra Hegeman op haar ukelele en het kinderkoor “De Wichter” hebben we liedjes gezongen die de meeste kinderen wel kennen.

Ter afsluiting van de dienst mocht iedereen koffie/thee en ranja komen drinken in de Leerkamer.

We willen de kinderen, hun papa’s en mama’s en opa’s en oma’s bedanken voor de aanwezigheid tijdens deze fijne dienst. Hopelijk zien we elkaar weer bij de volgende krabbeldienst in het najaar.

Commissie Stap-voor-Stap.

20180320 

Playbackshow Tintel- en Tienerclub

Vrijdag 23 april werd de afsluiting van het seizoen Tintelclub afgesloten met een playbackshow. 

Wel 8 acts deden er mee! Een uur lang kwamen er hele verschillende en originele acts op het podium van de Leerkamer.  Samen met de jury hebben ook een heleboel vaders, moeders, broertjes en zusjes, opa’s en oma’s genoten van deze avond. De zaal was in ieder geval goed gevuld. De jury had de moeilijke taak om uit al dat moois één winnaar te kiezen. De beker ging dit jaar naar Lize Dijkstra. Het was een fantastische gezellige avond.

Een indruk van deze avond: 

IMG 5900 2          IMG 5915 2           IMG 5911 2

IMG 5902 2           IMG 5918 2

Jeugdactiviteiten

19 mei
Jeugddienst
19.05.2019 19:00
30 juni
Gezinsdienst
30.06.2019 10:30

Facebook Page Widget