Maak uw keuze:

Algemene Kerkeraad

new OaleGrieze west

new OaleGrieze oost

Kruidenwijk

Jeugdwerk

diaconie new1

new CvK

STARTWEEKEND JEUGD

Zaterdag 22 september startte de jeugd het winterseizoen met een “run door de kerk”. De kids renden voor een goed doel: LIFELINE een project in Ghana. Het project probeert zoveel mogelijk jonge tienermeisjes van de straat te halen en ze op te leiden, zodat ze een betere toekomst tegemoet kunnen gaan. De kids hebben flink gerend en veel mensen hebben hen gesponsord. De opbrengst was €500,-.  Wat een prachtige opbrengst! Heel erg bedankt allemaal!

‘s Avonds verzamelden 17 jongeren zich bij de voetbalkantine van Marle. We begonnen eerst ons te installeren: luchtbedden oppompen, slaapzakken erop enz. 

Daarna gingen we aan de slag met een BINGO. Heel bijzonder, want in plaats van getallen moesten we goed luisteren naar de liedjes die ze ons lieten horen: muziekbingo. Heel gezellig. De sfeer zat er meteen goed in. Er werd flink meegezongen.

Daarna kwam dominee Wassenaar ons een heel grappig verhaal vertellen. We zaten buiten en het kampvuur was aan.

Na het verhaal was het tijd om marshmallows warm te maken en op te eten. Soms lukte dit uitstekend, maar ze werden ook wel eens helemaal zwart…

Om ongeveer kwart over negen gingen we verstoppertje spelen in het donker (in het gebouw). Dat was superleuk! Eén van de jongens, die moest zoeken, zei: “Nu mag ik eindelijk zomaar in de meisjes wc om te kijken!”

Ongeveer half 12 lagen de meeste kids op hun matrasje. Om 12 uur probeerden de meesten te gaan slapen maar dat lukte natuurlijk niet iedereen. Uiteindelijk werd het 1 uur voordat het helemaal stil was.

Rond 7 uur liepen de eerste kinderen alweer rond. Tijd om op te staan. Na een heerlijk ontbijtje gingen de kinderen van de Schaapskooi als eerste weg. Hun kerkdienst begon iets eerder.

De anderen konden nog even spelen terwijl de leiding snel ging opruimen en schoonmaken. 

We kunnen terugkijken op een heel erg gezellig kamp! Een prachtige locatie. 

Hopelijk tot volgend jaar.

Arne, Esther, Wilma , Roy, Anja, Petra en Leonie.

Krabbeldienst 18 maart 2018

Op 18 maart jl. is er weer een geslaagde krabbeldienst gehouden. Dit keer met het thema: “vriendschap”. De kerk was mooi versierd met vlaggetjes en voorin de kerk was een heus “huis” gebouwd.

Chantal Visser heeft het verhaal van de verlamde man en zijn vrienden verteld. Door hun vriendschap en het geloof in Jezus Christus kon de man weer opstaan. Een groepje kinderen zat rondom Chantal aandachtig te luisteren. Tijdens het verhaal werd de verlamde man in het huis gebracht.

Na het verhaal was er even tijd om te knutselen. De kinderen hebben een ansichtkaart gemaakt en versierd om te kunnen versturen naar een vriendje/vriendinnetje.

Onder begeleiding van Petra Hegeman op haar ukelele en het kinderkoor “De Wichter” hebben we liedjes gezongen die de meeste kinderen wel kennen.

Ter afsluiting van de dienst mocht iedereen koffie/thee en ranja komen drinken in de Leerkamer.

We willen de kinderen, hun papa’s en mama’s en opa’s en oma’s bedanken voor de aanwezigheid tijdens deze fijne dienst. Hopelijk zien we elkaar weer bij de volgende krabbeldienst in het najaar.

Commissie Stap-voor-Stap.

20180320 

Playbackshow Tintel- en Tienerclub

Vrijdag 23 april werd de afsluiting van het seizoen Tintelclub afgesloten met een playbackshow. 

Wel 8 acts deden er mee! Een uur lang kwamen er hele verschillende en originele acts op het podium van de Leerkamer.  Samen met de jury hebben ook een heleboel vaders, moeders, broertjes en zusjes, opa’s en oma’s genoten van deze avond. De zaal was in ieder geval goed gevuld. De jury had de moeilijke taak om uit al dat moois één winnaar te kiezen. De beker ging dit jaar naar Lize Dijkstra. Het was een fantastische gezellige avond.

Een indruk van deze avond: 

IMG 5900 2          IMG 5915 2           IMG 5911 2

IMG 5902 2           IMG 5918 2