Maak uw keuze:

Algemene Kerkeraad

new OaleGrieze west

new OaleGrieze oost

Kruidenwijk

Jeugdwerk

diaconie new1

new CvK

“Wat is de kerk nog voor jou ? “

Zondagavond 18 november zal menigeen nog wel even bijblijven - een interactieve dienst met koffie, thee, ranja, spekkies en koek. En met vragen, heel veel vragen...

Als jeugddienstcommissie kijken wij met een warm en goed gevoel terug. Een dienst waarin de jeugd centraal stond, waarin jong en oud ! Met elkaar in gesprek ging. Alle Antwoorden Op de vragen : “wat is de kerk nog voor jou?” - “wat ga je missen als de kerk er niet meer zou zijn” en “ wat heb jij nodig (in of van de kerk)” hebben ons geraakt en ontroerd. Ze geven ons, als commissie maar zeker ook de jeugdraad, kerkenraden en de algemene kerkeraad een goed beeld. En, het allerbelangrijkste, handvatten om door te gaan op de ingeslagen weg :”jeugd in en bij de kerk betrekken”. 

We hebben ontdekt dat praten met de jeugd in alle gevallen beter is dan praten over de jeugd. We willen iedereen die zijn of haar woordje heeft bijgedragen aan deze dienst, van harte bedanken! Niet in de laatste plaats koster Mathilde en het mediateam, de samenwerking was erg fijn, van toegevoegde waarde ! Dus dank ! 

We hopen jullie allen te ontmoeten in een van de komende decemberdiensten en zeker in de jeugddienst op 17 februari, een vervolg op die van 18e november! 

 Een meer dan hartelijke groet, 

Namens de voltallige Jeugddienstcommissie 

Amanda, Hester, Hanneke, Leonie, Hans (als gespreksleider en voorganger) &

Marianne

Meeting Plaza

Wandklimmen voor de jeugd : grote opkomst!

Op vrijdag  9 november gingen  de jongeren met Meeting Plaza klimmen . Dat kan binnen (indoor)  bij de Wilgenweard.  De jongeren hadden er zin in!  Er hadden zich maar liefst 30 jongeren opgegeven. De Wilgeweard kon de opkomst  niet eens allemaal tegelijk aan….

Om 19.00 uur startte de groep uit Hellendoorn. En de groep uit de Kruidenwijk mocht om 19.45 uur starten. Er waren verschillende parcoursen, die je kon klimmen. Van makkelijke naar middelmatige maar ook wel een zeer moeilijke klauterwand.  Geweldig om te zien hoe de jongeren de grenzen gingen verleggen. Iedereen was  flink in de weer met als doel om helemaal naar boven te klimmen. Dat was voor sommigen best lastig. Het was mega zwaar en de afstand naar boven was best ver!  Daarnaast moest je ook nog  vertrouwen op de mensen die je “zekeren”.  Nat van zweet gingen ze stug door…… Bloedje fanatiek werden ze 

door de wachtende aangemoedigd.

Na afloop hebben de klimmers en hun leiding  samen nog iets gedronken om daarna moe maar voldaan weer naar huis te fietsen.

Een prachtige ervaring die zeker nog een keer herhaald zal worden. 

Krabbeldienst 18 maart 2018

Op 18 maart jl. is er weer een geslaagde krabbeldienst gehouden. Dit keer met het thema: “vriendschap”. De kerk was mooi versierd met vlaggetjes en voorin de kerk was een heus “huis” gebouwd.

Chantal Visser heeft het verhaal van de verlamde man en zijn vrienden verteld. Door hun vriendschap en het geloof in Jezus Christus kon de man weer opstaan. Een groepje kinderen zat rondom Chantal aandachtig te luisteren. Tijdens het verhaal werd de verlamde man in het huis gebracht.

Na het verhaal was er even tijd om te knutselen. De kinderen hebben een ansichtkaart gemaakt en versierd om te kunnen versturen naar een vriendje/vriendinnetje.

Onder begeleiding van Petra Hegeman op haar ukelele en het kinderkoor “De Wichter” hebben we liedjes gezongen die de meeste kinderen wel kennen.

Ter afsluiting van de dienst mocht iedereen koffie/thee en ranja komen drinken in de Leerkamer.

We willen de kinderen, hun papa’s en mama’s en opa’s en oma’s bedanken voor de aanwezigheid tijdens deze fijne dienst. Hopelijk zien we elkaar weer bij de volgende krabbeldienst in het najaar.

Commissie Stap-voor-Stap.

20180320 

Playbackshow Tintel- en Tienerclub

Vrijdag 23 april werd de afsluiting van het seizoen Tintelclub afgesloten met een playbackshow. 

Wel 8 acts deden er mee! Een uur lang kwamen er hele verschillende en originele acts op het podium van de Leerkamer.  Samen met de jury hebben ook een heleboel vaders, moeders, broertjes en zusjes, opa’s en oma’s genoten van deze avond. De zaal was in ieder geval goed gevuld. De jury had de moeilijke taak om uit al dat moois één winnaar te kiezen. De beker ging dit jaar naar Lize Dijkstra. Het was een fantastische gezellige avond.

Een indruk van deze avond: 

IMG 5900 2          IMG 5915 2           IMG 5911 2

IMG 5902 2           IMG 5918 2