Maak uw keuze:

Algemene Kerkeraad

new OaleGrieze west

new OaleGrieze oost

Kruidenwijk

Jeugdwerk

diaconie new1

new CvK

Bericht Diaconie voor 10 Maart

De KIA diaconiecollecteis vandaag bestemd voor : Een beter inkomen voor Ghanese boerinnen.

kia

10 Maart Diaconiecollecte KIA 40dagentijd

Veel vrouwen in Noord-Ghana verbouwen maïs, rijst, sojabonen en pinda’s voor eigen gebruik. Tijdens het regenseizoen rapen ze vier maanden sheanoten. De sheaboter die je daarvan kunt maken, is heel gewild in veganistische boter en cosmetica. Een uitgelezen kans voor arme boerinnen in Ghana om hun leven te verbeteren. De Ghanese kerk leert hen de kwaliteit te verbeteren. Dankzij een betere samenwerking en het goed bewaren van de oogst, krijgen ze meer betaald voor hun noten en boter en verbetert hun leven!

Met de opbrengst van deze collecte steunt Kerk in Actie Ghanese boerinnen om hun leven te verbeteren. Helpt u mee?
Maak dan een bedrag over op rekening NL 85 RABO 0327 3011 63 ten name van CvK Prot. Gemeente Hellendoorn met vermelding van het doel.
Als u doneert met GIVT dan is het de eerste collecte.

Bericht Diaconie voor 7 Maart

De KIA diaconiecollecteis vandaag bestemd voor : Theologisch onderwijs in het Midden-Oosten

kia

7 Maart Diaconiecollecte KIA 40dagentijd

Voor de kerk in het Midden-Oosten is Libanon een belangrijk land. Er wonen relatief gezien nog veel christenen. Christelijke instellingen in Libanon hebben vaak een regionale functie, zo ook Near East School of Theology (NEST). Dit opleidingsinstituut leidt predikanten op voor landen als Syrië, Armenië, Israël/Palestina en Libanon. Theoloog Wilbert van Saane werkt er namens Kerk in Actie als docent theologie en geeft lessen in systematische theologie en missiologie. Na hun studie keren de kersverse predikanten terug naar huis om hun eigen gemeente te leiden. Zo verspreidt Gods woord zich door heel het Midden-Oosten!

Met de opbrengst van deze zendingscollecte steunt Kerk in Actie Willem van Saane en zijn predikanten in opleiding in Beiroet. Helpt u mee? Maak dan een bedrag over op rekening NL 85 RABO 0327 3011 63 ten name van CvK Prot. Gemeente Hellendoorn met vermelding van het doel.
Als u doneert met GIVT dan is het de eerste collecte.

De Protestantse Gemeente Hellendoorn: op weg naar Pasen met de zeven werken van barmhartigheid

In de veertigdagentijd leven we in de kerk toe naar Pasen, het feest van Jezus’ opstanding. We staan stil bij het leven van Jezus. Daarin heeft Hij ons laten zien wat barmhartigheid is. Zijn woorden en daden inspireren ons tot op de dag van vandaag.
In de Protestantse Gemeente Hellendoorn stellen we in de diensten op weg naar Pasen telkens één van de zeven werken van barmhartigheid aan de orde. Kunnen we die woorden van Jezus over barmhartigheid in deze tijd nog toepassen in ons eigen leven? Aan elk thema is een passende activiteit gekoppeld die geschikt is voor alle leeftijden.

1ste zondag:
Op 21 februari, de eerste zondag in de veertigdagentijd, wordt aandacht besteed aan het  eerste van de zeven werken van barmhartigheid: de zieken bezoeken. Onze opdracht voor de komende week is: schenk aandacht aan een zieke in je eigen omgeving. Dat kan in de vorm van een kaart of bloem of nog iets anders.

2de zondag:
28 februari: De dorstigen laven. Schenk deze week een kopje thee of koffie in voor iemand die extra aandacht nodig heeft. Schenk aandacht aan ‘eerlijke producten’ met ‘fair trade’ keurmerk.

3de zondag:
7 maart: De vreemdeling onderdak bieden. We denken aan vluchtelingen die onder erbarmelijke omstandigheden leven. Kunnen wij deze week één dag leven zonder de verwarming hoger te zetten?

4de zondag:
14 maart: De naakten kleden. Kijk of jouw kleren ‘fair trade’ zijn vervaardigd, dus niet door kinderen. Geef een goed kledingstuk weg aan de vluchtelingen, kringloop, Dorcas enz.

5de zondag:
21 maart: De hongerigen voeden. Eet deze week geen versnaperingen of iets extra’s.

6de zondag:
28 maart: De doden begraven. Breng een bezoekje aan het graf van geliefden. In huis kun je een kaarsje branden en herinneringen ophalen aan geliefden die ons zijn voorgegaan.

7de zondag:
4 april Pasen:
De gevangenen bezoeken. Verschillende mensen hebben kaartjes naar gevangenen gestuurd. Hoe kunnen wij er voor elkaar zijn?

In de diensten, die te volgen zijn via www.kerkomroep.nl, zal aandacht geschonken worden aan het thema ‘de zeven werken van barmhartigheid’. We zijn benieuwd naar uw ervaringen. Misschien wilt u hiervan iets met ons  delen? Ons mailadres is: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Uw reacties, foto’s, kunnen (alleen met uw toestemming) in het kerkblad en/of de website gepubliceerd worden.