Maak uw keuze:

Algemene Kerkeraad

new OaleGrieze west

new OaleGrieze oost

Kruidenwijk

Jeugdwerk

diaconie new1

new CvK

Werken van barmhartigheid

De zeven werken van barmhartigheid

In de veertigdagentijd leven we toe naar Pasen, het feest van de opstanding. We staan stil bij het leven van Jezus waarin Hij ons heeft laten zien wat barmhartigheid is. Deze woorden inspireren ons tot op de dag van vandaag.
We willen juist ook in deze periode van inkeer die woorden toepassen in ons eigen leven. Doet u mee?
Deze glaskunstwerkjes worden dit jaar in de Schaapskooi getoond. In het dorp zien we de foto’s.

03 06 de hongerigen voeden

6 maart: De hongerigen eten geven
- eet een week niks extra’s, weinig of geen vlees, geen snoep.
- Het bedrag wat zo gespaard wordt kun je aan de collecte van deze zondag geven. Diaconiecollecte voor boeren en boerinnen in Rwanda

03 13 de zieken bezoeken13 maart: De zieken bezoeken

- Schenk aandacht aan iemand in de vorm van een kaart, bloem of bezoekje.
Diaconiecollecte is bestemd voor binnenlandsdiaconaat.

In de week van 20 maart staat centraal: de naakten kleden.03 20 de naakten kleden
Onze opdracht:
Breng een goed kledingstuk naar Gert en Gerry Bladder, Grotestraat 208 in Nijverdal. Achter de flat aan de Grotestraat staat een grote box waarin de spullen kunnen. Aanbellen mag ook. De diaconie maakt voor de transportkosten een mooi bedrag over aan de stichting Gain. Ook andere spullen kunnen ze goed gebruiken zoals: luiers en maandverband, blokken zeep, tandpasta en tandenborstels in verpakking, scheermesjes, paracetamol, badhanddoeken, kammen, borstels, sokken, ondergoed.
We denken bij het woord vluchtelingen nu ook aan de mensen uit Oekraïne die op de vlucht zijn voor een vreselijke oorlog.

De diaconie collecte van Kerk in Actie is deze week voor straatkinderen in Indonesië.

In de03 27 de vreemdeling herbergen week van 27 maart staat centraal: de vreemdeling herbergen.
We denken aan de vluchtelingen die in erbarmelijke omstandigheden leven. Elke dag komen die indrukwekkende beelden onze huiskamer binnen.
Onze opdracht: Probeer een heel klein beetje mee te leven met de vluchtelingen door de verwarming één dag niet hoger te zetten.
De diaconiecollecte van Kerk in Actie is deze week bestemd voor Missionair werk.

In de week van 3 april staat centraal: De dorstigen drinken geven!04 03 de dorstigen drinken geven

Deze week willen we klaar staan voor de ander.
Schenk een kopje koffie of thee in voor iemand. We willen hierbij ook denken aan de producent van de koffie en de thee, chocola. We kunnen eerlijke koffie/thee schenken. Dat is te zien aan het fairtrade logo. In elke supermarkt staan artikelen met het fairtrade logo. Fairtrade=eerlijke handel.
De diaconiecollecte van Kerk in Actie is vandaag bestemd voor ouderen en kinderen in Moldavië.

04 10 de doden begraven

In de week van 10 april, palmzondag, staat centraal: De doden begraven.
We willen deze week herinneringen ophalen aan mensen die ons zijn voorgegaan. Het is goed om namen te noemen, mooie herinneringen met elkaar, met kinderen, te delen. Misschien kunnen we hierbij een kaarsje branden? We zouden ook een bezoek aan de begraafplaats kunnen brengen (met kinderen) om een bloem bij het graf te leggen van een geliefde en samen herinneringen op te halen.

De diaconiecollecte van Kerk in Actie is vandaag voor ons eigen diaconaat.

 

04 17 de gevangenen bezoeken

 

In de week van 17 april, pasen: De gevangenen bezoeken. Ik ben er voor jou

Enkele weken geleden hebben we kaarten naar Kerk in Actie gestuurd die met Pasen bij gevangenen bezorgd worden. Er staat ook bij: Ik ben er voor jou!
Dat is een opdracht waarmee we het hele jaar, ons hele leven, aan de slag kunnen.

Bericht Diaconie voor 26 Juni

Avondmaalscollecte 26 juni Schaapskooi: Stichting CHOEChoe

De Avondmaalscollecte vindt deze keer op 26 juni plaats in de Schaapskooi en op 10 juli in de Dorpskerk. Beide avondmaalscollectes zijn bestemd voor Stichting CHOE.

Stichting CHOE bestaat uit een grote groep enthousiaste vrijwilligers die samen iets willen betekenen voor kansarme kinderen, jongeren, bejaarden en zieken in Oekraïne. Stichting CHOE heeft onder andere aandacht voor huisvesting en gezondheidszorg.
Dit doen zij middels donaties en hulptransporten. Juist in deze periode, nu het oorlog is in Oekraïne, is extra hulp in Oekraïne zeer nodig.
We hopen dan ook op uw bijdrage.

U kunt uw gift overmaken op NL 85 RABO 0327 3011 63 tnv C.v.K. Prot. Gemeente te Hellendoorn met vermelding van het doel. Als u doneert via GIVT dan is daarvoor de eerste collecte beschikbaar.

Dank u wel!

 

Vastenpottenactie 40-dagentijd

Tijdens de 40-dagentijd staan er vastenpotten waarin geld verzameld wordt voor eenvergetenKind goed doel. Dit jaar is dat ‘Stichting het Vergeten Kind’. Het Vergeten Kind strijdt voor kinderen die het moeilijk hebben, omdat er thuis veel problemen zijn. Soms is de situatie zo ernstig dat ze niet meer bij hun ouders wonen. Het Vergeten Kind biedt ervaringen aan waarin kinderen weer even ‘gewoon’ kind kunnen zijn. Zo organiseren zij onder andere Heppie Vakanties & Weekenden voor kwetsbare kinderen. Kinderen die veel zorgen hebben en bijvoorbeeld te maken hebben met schulden thuis, of psychische problemen bij ouders. Dingen die er voor zorgen dat ze zelf niet altijd alle aandacht krijgen. Jaarlijks gaan er zo’n duizend kinderen mee met Heppie. Omdat zij helaas niet alle kinderen een fijne tijd kunnen geven, bouwt Het Vergeten Kind een tweede Hotel Heppie op de Veluwe. Met de komst van Hotel Heppie Veluwe kunnen ze dan jaarlijks maar liefst 4.500 kinderen even op adem laten komen tijdens een Heppie vakantie of weekend! Om dit te realiseren, is nog geld nodig. Uw donatie is dan ook meer dan welkom!

U kunt uw gift overmaken op NL 85 RABO 0327 3011 63 tnv C.v.K. Prot. Gemeente te Hellendoorn met vermelding van het doel. Als u voor de vastenpotten doneert via GIVT dan is daarvoor de derde collecte beschikbaar. Bij de vastenpotten staat ook een QR-code voor een gift. Bedankt voor uw bijdrage!

Hieronder ook de QR codes voor ed vastenpottenactie in de dorpskerk en de schaapskooi.

QR vastenpotten Dorp
QR code vastenpottenactie Dorpskerk

 

QR vastenpotten Kruidenwijk
QR code vastenpottenactie Schaapskooi

 

 

 

 

Afscheid en welkom

We hebben dit jaar afscheid genomen van twee diakenen: Alie BeukerAfscheid Alie en Leo Hoff. Beiden hebben ze de diaconie, dus onze medemens, jarenlang gediend als diaken. Ze voelden zich allebei zeer betrokken bij het werk als diaken en deden dat wat nodig was met grote inzet.
‘Dienen, Delen, Doen’ zijn de woorden die bij de diaconie passen en ook bij deze twee mensen. We willen hen danken voor het vele werk en hun grote inzet en toewijding.

Afscheid Leo

 

 

 

 

 

Hanneke

 

 

 

 

Gelukkig mogen we ook twee nieuwe diakenen welkom heten.
de dames Hanneke Schoemaker-Wermink en Marianne Nijmeijer-Maris.
Fijn dat jullie het werk als diaken op je wilt nemen: er zijn voor de ander.  
Maar we hopen dat jullie er zelf ook vreugde aan zult beleven.

Marianne

 

 

 

 

Het officiële afscheid en de bevestiging in de kerk heeft nog niet plaatsgevonden. U kunt daarover meer lezen in een kerkblad t.z.t.Kerkdiensten digitaal volgen

Kijk / luister vanaf zondagochtend kerkdiensten via YouTube of Kerkomroep:

PG Hellendoorn Dorp
Youtube /
Kerkomroep

De Schaapskooi
Youtube / Kerkomroep


Bij de diensten


Tijdens de ochtenddiensten in de dorpskerk is er kinderoppas aanwezig op aanvraag.
Wilt u hier gebruik van maken, graag aanmelden voor zaterdag 12 uur via whatsapp naar 06-19161243

Komende diensten

29 juni
3 juli
Dorpskerk: ds. L.M. Aangeenbrug
03.07.2022 09:30 - 10:30
3 juli
3 juli
3 juli
Dorpskerk: ds. J.D.Th. Wassenaar
03.07.2022 19:00 - 20:00
10 juli
Dorpskerk: ds. J.D.Th. Wassenaar
10.07.2022 09:30 - 10:30
10 juli
10 juli
Kronnenzommer: ds. L.R. Jansen-Gort
10.07.2022 10:15 - 11:00