Maak uw keuze:

Algemene Kerkeraad

new OaleGrieze west

new OaleGrieze oost

Kruidenwijk

Jeugdwerk

diaconie new1

new CvK

Aanmelden voor kerkdiensten in de dorpskerk op Kerktijd.nl (update)

Vanaf  1 mei mogen we kerkdiensten in de dorpskerk organiseren, waarbij  maximaal 30 kerkgangers welkom zijn. Hoe werkt dat?

Onderstaande beschrijving geldt alleen voor de dorpskerk in Hellendoorn. Eenmalig registreren

 1. Ga naar DEZE LINK
 2. Maak eenmalig een account aan ( uw e-mailadres + een wachtwoord). Doe dit zo mogelijk voor woensdagmiddag 12:00 uur. 
 3. Vul eerst uw achternaam in en dan uw voornaam of voorletters.
 4. Geef aan met hoeveel huisgenoten u naar de kerk wilt gaan.
 5. Geef aan naar welke dienst u wilt (ochtend en/of avond). En klik op ‘opslaan’.

U hoeft zich maar 1 keer aan te melden. Vanaf nu staat u geregistreerd. 


Uitnodiging voor de kerkdienst

 1. Op enig moment maakt het systeem automatisch een selectie van de ingeschreven mensen.
 2. Indien u geselecteerd bent ontvangt u een mailtje (kunt u gebeld worden), waarin u aanklikt ‘ik kom wel’ of ‘ik kom niet’. Check vooral ook uw spam.
 3. U heeft 24 uur om te reageren, maar reageer zo spoedig mogelijk, zodat bij een afmelding een ander uitgenodigd kan worden.
 4. Indien U niet binnen deze 24 uur reageert gaat het systeem ervan uit dat u niet komt. En zal iemand anders genodigd worden.
  Indien U daarna alsnog graag naar de kerk wilt gaan, kunt U een mail sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .
  Er zal dan bekeken worden of er nog plek is. U krijgt dan altijd bericht of dit mogelijk is.
 5. Indien U uw keuze later wilt wijzigen kunt u hiervoor een mail sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .
 6. Zaterdagmiddag rond 17:00 uur worden de lijsten met kerkgangers gemaakt. De openstaande uitnodigingen komen dan te vervallen. Mocht U toch graag naar de kerk gaan, dan kunt u een mail sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Er wordt dan gekeken of er nog plek is.


Wijzigingen account/registratie

 1. Indien u langere tijd afwezig bent door bijvoorbeeld vakantie, dan kunt u uw account aanpassen. Log daarvoor dan in op https://app.kerktijd.nl/login, vink de ochtend- en/of avonddienst uit en klik op ‘opslaan’. U ontvangt dan geen mail meer. 
 2. Zodra u het veld ochtend-en/of avonddienst weer aanvinkt en op ‘opslaan’ klikt , doet u weer mee in de selectie.
 3. Ook voor andere aanpassingen kunt u inloggen op https://app.kerktijd.nl/login.

 Aanvullende informatie.

 1. Indien u niet over email beschikt kunt u zich natuurlijk ook telefonisch aanmelden.
  Dit kan op woensdag van 9.00 uur tot 12.00 uur via telefoonnummer 06-83 32 34 71
  Wij noteren dan graag uw gegevens en laten u uiterlijk zaterdags weten of er plaats is.
 2. Van overheidswege moeten wij kunnen aantonen wie wanneer de kerk heeft bezocht, indien er een coronamelding komt.
 3. De wekelijkse lijst met reserveringen wordt 6 weken bewaard en daarna vernietigd.
 4. De Kruidenwijk/Schaapskooi heeft een eigen registratiesysteem. Zie voor informatie elders op deze website en/of het kerkblad nr. 11 op pagina 7. >>link<<
 5. Voor overige vragen kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Veel belangstelling voor de digitale kerkdiensten. En de kerkdeuren gaan weer voorzichtig open.

Beste zusters en broeders,

Digitale kerkdiensten goed ‘bezocht’

Vanaf half december 2020 tot nu toe waren we genoodzaakt alle reguliere kerkdiensten alleen digitaal aan te bieden. De belangstelling voor die diensten is erg goed te noemen. Hierbij wat cijfers gemeten over de periode 10 januari tot en met 14 februari. De cijfers staan voor het aantal adressen dat de uitzending heeft gestart. Per adres heeft een of meerdere personen gekeken en/of geluisterd.

Ochtenddienst in de Schaapskooi gemiddeld 122. Ochtenddienst in de Dorpskerk gemiddeld 317. En de avonddienst gemiddeld 110.

Dat we de mogelijkheid hebben om de diensten digitaal aan te bieden ervaren we als een zegen. Een bijzonder woord van dank willen we daarom richten aan de mensen van de mediateams die het elke keer weer mogelijk maken dat de uitzendingen vanuit de Dorpskerk en de Schaapskooi plaatsvinden. Hartelijk dank voor jullie inzet.

Voorzichtig de deuren weer open

Ondanks deze aanzienlijke interesse voor onze kerkdiensten merken we aan de mensen om ons heen en aan onszelf dat de hunkering naar ‘normaal’ kerkbezoek nog steeds erg groot is. Inmiddels verkeren we in een periode waarin gelukkig de vaccinaties zijn begonnen, de temperaturen incidenteel weer wat oplopen en we voorzichtige hoop koesteren dat het besmettingsgevaar op termijn wellicht iets af zal nemen. Daarnaast moeten we ook constateren dat het aantal besmettingen in de gemeente Hellendoorn nog steeds wel hoog is.

Ondanks de twijfel heeft het moderamen+ van de kerkenraden toch gemeend om de
kerkdiensten vanaf 14 maart weer voorzichtig open te willen stellen voor gemeenteleden

die thuis geen goede mogelijkheid hebben om de dienst digitaal te volgen.

Dit ligt in lijn met het advies vanuit de landelijke organisatie van de protestantse kerken.

Hoe?

In eerste instantie willen we de mensen die thuis geen of onvoldoende gelegenheid hebben om de diensten te volgen, hiervoor uitnodigen. Uiteraard met inachtneming van de coronamaatregelen rond 1,5 meter afstand, desinfecteren van de handen en het dragen van een mondkapje.

Mocht u van uzelf vinden dat u de diensten veilig voor uzelf en voor anderen kunt bezoeken, geef dat dan door aan uw contactpersoon of de ouderling in uw wijk.

Daarnaast willen we de mensen die via Kerktijd.nl of het reserveringsysteem van de Schaapskooi bij ons bekend zijn benaderen. Vooralsnog zullen we met kleine aantallen starten. Er zal er niet gezongen worden, ook niet door de zanggroepjes.

Onder voorbehoud

Op het moment van het schrijven van dit artikel zijn de besmettingscijfers van een zodanig niveau dat we als kerkenraden denken dat we het op deze manier verantwoord in kunnen vullen. Mocht echter blijken dat de besmettingcijfers onverhoopt dusdanig stijgen dat er strengere maatregelen komen, dan zullen we helaas ons voornemen tot beperkt openstellen van de kerken moeten uitstellen. We hopen op begrip indien zich deze situatie voor zal doen.

Hartelijke groet,

Harry Enserink

Namens de kerkenraden