Maak uw keuze:

Algemene Kerkeraad

new OaleGrieze west

new OaleGrieze oost

Kruidenwijk

Jeugdwerk

diaconie new1

new CvK

Wijzigingen n.a.v. de corona-persconferentie op 28 september en verdere berichtgeving

Naar aanleiding van de corona-persconferentie op 28 september, de berichtgeving van de overheid en de adviezen vanuit Protestantse Kerk in Nederland, zijn er enkele wijzigingen over de gang van zaken op het kerkelijk erf.

Die  wijzigingen zijn:

Winterwerk/Lerend Geloven

Voorlopig worden de activiteiten in het kader van ‘Lerend Geloven’ uitgesteld. Het gaat dan om de thema-avond op 6 oktober en de gesprekskring op 14 oktober.

Gebruik Leerkamer en kerk

Daarnaast zal het gebruik van de Leerkamer en de kerk tot een minimum worden beperkt. Zo mogelijk worden vergaderingen uitgesteld of vergaderen we digitaal. Overige activiteiten worden zo mogelijk uitgesteld.

Het jongerenwerk in de Leerkamer en elders, zoals catechisaties, clubs, kinderoppas en kindernevendienst kunnen gelukkig wel doorgaan.

Kerkdiensten

In de kerk (dorp en Kruidenwijk) zelf kunnen we gelukkig nog steeds onze erediensten in de huidige vorm voortzetten.

Wel willen we meewerken aan het dringende advies inzake het gebruik van mondkapjes. Dit geldt bij het betreden en het verlaten van de kerk. 

Vooralsnog gelden de voorgenomen wijzigingen voor een periode van 3 weken. En zullen worden aangepast mocht daar aanleiding voor zijn.

Aanmelden voor kerkdiensten in de dorpskerk op Kerktijd.nl (update)

Vanaf  5 oktober mogen we kerkdiensten in de dorpskerk organiseren, waarbij  maximaal 30 kerkgangers welkom zijn. Hoe werkt dat?

Onderstaande beschrijving geldt alleen voor de dorpskerk in Hellendoorn. Eenmalig registreren

 1. Ga naar DEZE LINK
 2. Maak eenmalig een account aan ( uw e-mailadres + een wachtwoord). Doe dit zo mogelijk voor woensdagmiddag 12:00 uur. 
 3. Vul eerst uw achternaam in en dan uw voornaam of voorletters.
 4. Geef aan met hoeveel huisgenoten u naar de kerk wilt gaan.
 5. Geef aan naar welke dienst u wilt (ochtend en/of avond). En klik op ‘opslaan’.

U hoeft zich maar 1 keer aan te melden. Vanaf nu staat u geregistreerd. 


Uitnodiging voor de kerkdienst

 1. Op enig moment maakt het systeem automatisch een selectie van de ingeschreven mensen.
 2. Indien u geselecteerd bent ontvangt u een mailtje (kunt u gebeld worden), waarin u aanklikt ‘ik kom wel’ of ‘ik kom niet’. Check vooral ook uw spam.
 3. U heeft 24 uur om te reageren, maar reageer zo spoedig mogelijk, zodat bij een afmelding een ander uitgenodigd kan worden.
 4. Indien U niet binnen deze 24 uur reageert gaat het systeem ervan uit dat u niet komt. En zal iemand anders genodigd worden.
  Indien U daarna alsnog graag naar de kerk wilt gaan, kunt U een mail sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .
  Er zal dan bekeken worden of er nog plek is. U krijgt dan altijd bericht of dit mogelijk is.
 5. Indien U uw keuze later wilt wijzigen kunt u hiervoor een mail sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .
 6. Zaterdagmiddag rond 17:00 uur worden de lijsten met kerkgangers gemaakt. De openstaande uitnodigingen komen dan te vervallen. Mocht U toch graag naar de kerk gaan, dan kunt u een mail sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Er wordt dan gekeken of er nog plek is.


Wijzigingen account/registratie

 1. Indien u langere tijd afwezig bent door bijvoorbeeld vakantie, dan kunt u uw account aanpassen. Log daarvoor dan in op https://app.kerktijd.nl/login, vink de ochtend- en/of avonddienst uit en klik op ‘opslaan’. U ontvangt dan geen mail meer. 
 2. Zodra u het veld ochtend-en/of avonddienst weer aanvinkt en op ‘opslaan’ klikt , doet u weer mee in de selectie.
 3. Ook voor andere aanpassingen kunt u inloggen op https://app.kerktijd.nl/login.

 Aanvullende informatie.

 1. Indien u niet over email beschikt kunt u zich natuurlijk ook telefonisch aanmelden.
  Dit kan op woensdag van 9.00 uur tot 12.00 uur via telefoonnummer 06-83 32 34 71
  Wij noteren dan graag uw gegevens en laten u uiterlijk zaterdags weten of er plaats is.
 2. Van overheidswege moeten wij kunnen aantonen wie wanneer de kerk heeft bezocht, indien er een coronamelding komt.
 3. De wekelijkse lijst met reserveringen wordt 6 weken bewaard en daarna vernietigd.
 4. De Kruidenwijk/Schaapskooi heeft een eigen registratiesysteem. Zie voor informatie elders op deze website en/of het kerkblad nr. 11 op pagina 7. >>link<<

Bericht van de Algemene Kerkenraad 19 augustus 2020

De zomervakantie laten we geleidelijk aan achter ons. We hopen dat u en jij kunnen terugkijken op een fijne gezegende tijd van ontspanning, rust, op adem komen.

Met dankbaarheid kijken we terug op de kerkdiensten die we in de afgelopen weken hebben kunnen houden. Fijn dat velen gebruik maken van de mogelijkheid om als kerkgemeente weer samen te komen. Bijzondere dank voor de goede zorgen van alle vrijwilligers en de geweldige inzet van het mediateam en de zanggroepjes onder leiding van Adrie Heerdink-van Buren.

In de afgelopen periode is gekeken naar de mogelijkheden van meer samenzang, bijvoorbeeld in de avonddiensten. We volgen daarbij de adviezen van onze landelijke kerk, die daar vooralsnog terughoudend in is. Daarbij is het ook van belang, dat ieder zich veilig voelt in de kerk. We houden de landelijke ontwikkelingen nauwlettend in de gaten.

Gezien het aantal bezoekers van de avonddiensten, is besloten dat aanmelding hiervoor niet meer nodig is, u kunt gewoon komen.

Hoewel we positief zijn rond de kerkdiensten is er tegelijk zorg voor de komende periode. Hoe ontwikkelt corona zich en wat betekent dit voor onze kerkelijke gemeente, in de Kruidenwijk en in het dorp. Het vraagt van ons, dat we voorzichtig zijn en blijven en ons houden aan de regels. Onder andere dat wij na afloop van de dienst bij het verlaten van de kerk ons voldoende verspreiden en afstand bewaren.

Deze tijd vraagt geduld en goede moed van ons. Veel druist in tegen onze wil om in contact te zijn met elkaar; een arm om de schouder, een stevige handdruk, na de dienst even napraten, samen koffiedrinken, het is ons zo eigen.  Gert Landman vertaalde het nieuwe Engelstalige lied 'We will meet again' dat John Bell schreef in deze coronatijd. ‘Straks bijeen’, een lied dat uitkijkt naar de tijd ná corona, waarin we elkaar weer mogen omhelzen. Én naar een nieuwe wereld, waarin pijn en angst en verdeeldheid voorgoed verleden tijd zullen zijn.

Straks bijeen, als de dreiging voorbij is.
Straks bijeen, het verdriet van de baan.
Weer bijeen, zonder afstand te houden,
opgetogen: de morgen breekt aan.
Samen zullen we danken en zingen.
Samen breken we brood, delen wijn.
Wij omhelzen elkaar weer met vrede:
een gebaar dat bijzonder zal zijn.

Met een hartelijke groet,

Namens AK Moderamen+

Piet Hofman

Voor landelijke richtlijnen van de Protestantse Kerk in Nederland zie https://www.protestantsekerk.nl/nieuws/richtlijnen-rondom-het-coronavirus/