Maak uw keuze:

new OaleGrieze west

  

new OaleGrieze oost

  

new OKruidenwijk

new Jeugdwerk   diaconie new1

Gemeente-avond en Informatie-avond

Wijkgemeente-avond 17 januari 2018 Schaapskooi
Als wijkkerkenraad willen we u graag uitnodigen voor de wijkgemeente-avond van 17 januari a.s., om 20.00 uur in de Schaapskooi, om met elkaar als leden en belangstellenden te spreken over het bouwen aan de toekomst van onze wijkgemeente de Schaapskooi. In de komende jaren zullen we samen voor belangrijke beslissingen staan die we zo goed mogelijk willen gaan invullen. Het gesprek daarover willen we graag met jullie als gemeenteleden en belangstellenden op een goede manier voeren. Belangrijke zaken die spelen zijn: Hoe kunnen we zorgen dat de vrijwilligerstaken van het kosterswerk goed ingevuld worden? Welke kansen zien we om de vrijwillige bijdrage te verhogen? Hoe gaat de invulling van de predikantsplaats eruitzien bij het naderende emeritaat van ds. Perk? We hopen op een goede opkomst.
Met vriendelijke groet, Gerrit Smit (voorzitter wijkkerkenraad)

 

D.V. volgend jaar mei samen naar Jeruzalem!
Welkom op de eerste informatie-avond op 24 januari om 20.00 uur in de Schaapskooi. (Gemeentereis samen met DrieTour Reizen)
In goed overleg met de wijkkerkenraad hebben we besloten om in mei 2019 vanuit onze gemeente een georganiseerde reis aan te bieden naar Israël, in samenwerking met de reisorganisatie DrieTour (https://www.drietour.nl/). DrieTour heeft deze reis al voor veel kerkgemeenschappen verzorgd. Zij schrijven daarover het volgende: Ervaar tijdens deze 8-daagse reis het land Israël, de bakermat van het jodendom en het christendom, waar de Bijbelse verhalen tot leven komen. Of je nu door de oude straatjes van Jeruzalem loopt, in de Geboortekerk bent, op de Olijfberg staat of voor de Klaagmuur: je voelt hoe de Bijbelse geschiedenis en het heden één levend geheel vormen. In acht dagen zullen we de belangrijkste heilige plaatsen bezoeken, zoals Jeruzalem, Bethlehem en Nazareth. Ook zie je het gebied rondom het meer van Galilea, vroeger een plaats waar Jezus vaak predikte en mensen genas, tegenwoordig een geliefde pelgrimsplaats voor christenen. Geniet er van de rust en de schoonheid van het landschap. En aanschouw de zonsondergang, zoals Jezus dat ook zo vaak gedaan moet hebben.
Op woensdagavond 24 januari om 20.00 uur zal de eerste informatieavond worden gehouden in de Schaapskooi. Dhr. Fred Smit zal ons dan uitgebreid informeren over deze reis zodat u een goed beeld kunt vormen over hoe deze reis eruit gaat zien. Van harte welkom. Het is de bedoeling dat ik zelf als wijkpredikant meereis en de dagopeningen e.d. verzorg.
Met vriendelijke groet, ds. R.J. Perk

 

Schaapskooi
Kuperserf 49
7443 HC Nijverdal

Kerkdiensten
Zondagochtend 09.30 (zomertijd)
Zondagochtend 10.00 uur (wintertijd)

audio

Luister naar de diensten

Schaapskooi

Diensten Schaapskooi

21 jan 2018
10:00
Martijn van Breden
28 jan 2018
10:00
ds. Perk
04 feb 2018
10:00
ds.R.J.Perk
© 2018 Protestantse Gemeente Hellendoorn. All Rights Reserved.